fbpx
kultur i spania fiestas benijoraf guardamar bolig hus

Fiestas 2018

Sol, varme, strand og sommer. Da er det på tide med FIEESTAAAAS!!!

Nå skal livet feires i lag med familie og gode venner, i spektakulære parader, med dans og musikk, tapas, vin og bølgesus. Alt dette blandes sammen i en magisk atmosfære hvor minner skapes for livet.

Det er ingen hemmelighet at spanjolene elsker fest og feiring og at Moros og Christianos fiestaen er årets største begivenhet. Som gjest vil du bli ivaretatt og ønsket velkommen til å ta del i feiringen side om side med de lokale.

Når det er fiesta stenges gatene for biler, samtidig som mat og drikkeboder settes opp, og hele byer og landsbyer blir til arenaer for en stor folkefest. Begrepet om leggetid finnes ikke, og du kan se de små danse med foreldre, besteforeldre, onkler, kusiner, naboer og venner fram til tidlig på morgningen. Vi anbefaler lange siestaer i skyggen dagen derpå 🙂

Du har også middelaldersmarked med boder som selger forskjellige tidsriktig håndverk og godbiter. Her finner du også mange former for underholdning og er du heldig kan du til og med få tatt en liten ridetur eller prøve deg på pil og bue.

Moros y Cristianos er en folkefest som har en lang tradisjon her i Valencia regionen i sør-øst Spania. Det er en slags minnemarkering av slagene som ble kjempet mellom maurene (muslimene) og kristne under gjenerobringen av Spania hvor de kristne tok tilbake makten etter 800 år med maurisk styre i Spania frem til 15 hundretallet.

Her er programet for festivalene i Benijofar og Guardamar:

BENIJOFAR

Fredag 13 juli
24:00 Sommerfestivalen starter med Gran Disco Movil på plassen utenfor San Jaime Skolen i Benijofar. Musikk, dans, tapas, øl og vin – til morgenkvisten!

Lørdag 14 juli
13:00 Hele byen samles utebfor rådhuset for vannkrig og skummparty!
14:00 Multikulturell Tapas Festival på Polideportivo. Her kan du smake mange deilige tapas fra hele Spania for kun 0,50 € per tapa.
17:00 Fargefest og Disco Movil på Polideportivo. Inspirert av den Indiske fargefestivalen Holi feirer hele byen med å kaste fargerike pulver til sommerrytmen.
20:00 En veldig gammel tradisjon utspiller seg i denne lille landsbyen i kveld hvor man kan bli med på en lek som heter “Der Eselet Driter”. Francisco Rivera Perez gaten blir markert opp i ruter og man kan kjøpe seg en rute for 3€. Dersom Eselet “driter” i ruta di vinner du 200€ og hvis den tisser får du en stor skinke!
23:30 “En natt i Mexico” Meksikansk musikk og dans
24:00 Disco Movil på plassen utenfor San Jaime Skolen i Benijofar. Musikk, dans, tapas, øl og vin – til morgenkvisten!

Søndag 15 juli
10.00 Vintage Auto festival i hovedgaten. Kom og se på stilige biler og motorsykler og kos deg med musikk, tapas og god stemning.
20:00 Autos Locos Konkurranse. Her har de lokale jobbet hardt for å bygge sine egne bilde av tra og papp og konkurerrer om å være den raskeste og ha den mest kreative bilden.

Tirsdag 17 juli
10:00 Aquasplash for alle barn på Polideportivo. Underholdning, hoppeslott og vannleker for de små.
20:00 Barnas Carnaval. Her kan alle som vil kle seg ut og bli med på en parade rundt byen med mange overraskelser og mye moro. Oppmøte på San Jaime skolen.

Fredag 20 juli
13:00 Fyrverkeri
21:00 Flamenco Fest i Osiris festområdet med tapas, sangria, flamenco dans og show.
23:00 En hyllest til Queen. Det spilles musikk av gruppen Queen
24:00 Disco Movil på plassen utenfor San Jaime Skolen i Benijofar. Musikk, dans, tapas, øl og vin – til morgenkvisten!

Lørdag 21 juli
09:00 Kirkeklokker og fyrverkeri
13:00 Fyrverkeri
21:00 Den store paraden!!
24:00 Disco Movil på plassen utenfor San Jaime Skolen i Benijofar. Musikk, dans, tapas, øl og vin – til morgenkvisten!

PROGRAM GUARDAMAR

Fredag 20 juli
21.30 Sommerfestivalen starter med kåring av festens dronninger og prinsesser. Alle damene (store og små) går i opptog gjennom byen i sine tradisjonelle folkedrakter. Deretter er det en kåringssermoni som dessverre kun er på spansk og ganske så lang. Dette er en god til for å gå spise litt tapas og kjenne på livet i byen.
23.00 Vinnere kåres og dette feires med blomster, musikk og fyrverkeri på rådhusplassen. Det er også et shows med lyd og lys som gjenforteller historien om byen.
24:00 Det dekket for full fest på plassen bak helsesenteret nederst i byen. Da er det musikk og underholdning på scenen og mye god mat og drikke.

Lørdag 21 juli
22.00 I dag er det karneval i byen. Da kan alle inspireres av sommerglade farger og kle seg ut som de vil. God stemning og like mye moro å være med på eller bare se på den fargerike paraden.

Søndag 22 juli
12:00 Velkommen til kjempekoselig middelaldermarked i byen, i små gatene bak kirken. Her er det satt opp mange små og store salgsboder med alle slags festligheter som lokalt håndverk, tapas og underholdning for hele familien. Magedansere, riddere og esler barna kan ri på er med på å skape en festlig stemning.
Middlealdermarkedet er her frem til onsdag og åpner i ukedagene kl 18:00
17:00 Aquasplash for alle barn på Avenida Los Pinos/Calle San Francisco. Underholdning, hoppeslott og vannleker for de små.
20:00 Korpsmusikk går gjennom gatene.
20:30 Klassisk musikk konsert i reina Sofia Parken
21:00 Gastronomisk gatemat festival settes opp på plassen bak helsesenteret.

Mandag 23 juli
18:00 Middelaldermarked
21:00 Konsert i Reina Sofia Parken med danseforestillinger
22:30 Correfocs. Dette er en gammel tradisjon som gikk ut på å jage demonene ut av landsbyen. De locale danser gjennom byens gater med trommer og kledd ut som monstre.

Tirsdag 24 juli
Fra og med i dag settes det opp festtelt rundt om i hele byen med vin/øl/tapas servering og musikk. Her er alle velkommen.
18:00 Middelaldermarked
20:30 Opptog i hovedgaten med korps. Dette er en liten oppvarming til de store paradene som kommer.

Onsdag 25 juli
I dag er det San Jaime dagen som er skyttshelgen for disse festivalene.
11:30 Korsps og lokale masjerer gjennom byen.
13:00 Fyrverkeri
20.00 Gudstjeneste
21.00 Prosesjon/opptog i hovedgaten med skytshelgen og selvsagt korpsmusikk og blomster. Kl. 00.30 er det store fyrverkeri-showet på rådhusplassen.

Torsdag 26 & Fredag 27
Begge disse dagene kl. 20.00 er det full krig i byen og her anbefaler vi faktisk å holde seg litt unna hovedplassen foran kirken frem til ca kl. 21.00. Det er nemlig et live-skuespill av selve slaget mellom maurerne og kristne. Det er helt utrolig hvor realistisk de får det til å virke, med krutt og kanoner som får bakken til å riste.

Dette er en litt “rar” tradisjon for oss rolige vikinger fra nord og lydnivået når virkelig voldsomme høyder. Kan være litt ubehagelig for barn, eldre og hunder.

Etter krigen, i 21.00 tiden, går de seirende i opptog mot borgen hvor de kårer kveldens vinnere. Det er fint med lysshow og flotte kostymer, men dette kan fort bli litt kjedelig om man ikke snakker Spansk, for det er en del taler som kan bli litt lange.

Lørdag 28 & Søndag 29 juli
Dette er de to største festdagene hvor det braker løs med fantastiske parader som vil få deg til å føle at du er i Las Vegas!! Begge dager starter paradene i 20.30 tiden. Vi anbefaler at dere kommer litt tidligere om dere vil sikre dere sitteplass. Sitteplasser kan man enten kjøpe på forhånd på turistkontoret, eller kjøpe på stedet på selve parade-dagen.

24:00 På søndag avsluttes alt med et fantastisk Fyrverkerishow på La Roqueta stranden (på sør siden av byen)
fiestane er verdt å få med seg om man er her.

Det er en fantastisk opplevelse og virkelig gøy å ta del i en tradisjonsrik Spansk folkefest.

For mer informasjon og artige stemningsrapporter med bilder kan dere følge oss på facebook.

Kart over byen med beliggenhet av alle festligheter kan dere få enten på turistkontoret eller her hoss oss.

Moros y Cristianos Guardamar, norsk, fiesta, camarsol

Lik oss på facebook og få med deg bolignytt og andre spennende nyheter på Costa Blanca.