fbpx

GASTRONOMISK UKE I GUARDAMAR DEL SEGURA 3 -9 JUNI 2019

Guardamar er et godt eksempel på Valencias sørligste middelhavsmat. 
Beliggende ved elven Rio Segura, er det en av de sjeldne stedene der tradisjoner er basert både på land og sjøprodukter. 
Guardamar har restauranter som representerer spansk regional og internasjonal mat fra mange forskjellige land. Likevel er lokal mat best representert av Guardamars egen lille fiskeflåte med blant annet havabbor, flyndre, piggvar, blekksprut, reker og den berømte Guardamar-reken.

Nyora og Reker

Disse to produktene er Guardamar sin stolthet siden de kun finnes på svært få steder, og det er vanskelig å matche den kvaliteten som Guardamar kan tilby.
For eksempel har “Guardamar Nyora” blitt inkludert i “Ark of Flavours”, et prosjekt fremmet av slow-food bevegelsen i Valencia. Arken innlemmer bare de mest verdifulle juvelene i spansk gastronomiske kultur, og “Guardamar Nyora” er en av dem. Det er en liten rød, søt, tørket paprika, som gir smak og aroma og et umiskjennelig personlig preg som brukes i paella ris og andre regionale oppskrifter.

Guardamar-reken er kjent for sin høye kvalitet. Den fiskes i områder der elvens ferskvann blandes med sjøvann. Pass på at du smaker Guardamar-reken med sin trefargede hale: lilla, rød og gul.
 I løpet av gastronomi-uken tilbys satte menyer i byens restauranter som gir en god opplevelse av det beste som Guardamar kan tilby.

 

 

Lik oss på facebook og få med deg bolignytt og andre spennende nyheter på Costa Blanca.