fbpx

Hvordan sikre boligkjøp i Spania

Hvordan sikre boligkjøp i Spania; unngå at Spaniadrømmen blir til et mareritt

Stadig flere nordmenn kjøper bolig på solfylte steder utenfor landets grenser og Spania er en soleklar favoritt. For de aller fleste er boligkjøp i Spania starten på et nytt og spennende kapittel i livet med mye sol, varme og livsglede.

Allikevel er det dessverre slik for noen at Spania-drømmen blir til et mareritt allerede i kjøpsprosessen mens andre opplever det først etter kjøp.

Heldigvis er de verste fallgruvene veldig enkle å unngå. Bolighandel i Spania i dag er både trygt og veldig hyggelig og det er helt unødvendig å havne i problemer.

Her er litt nyttig informasjon for deg som ønsker en sikker og trygg bolighandel i Spania:

Åpent Boligmarked

Før du handler er det viktig at du forstår hvordan det spanske boligmarkedet fungerer. Lover og regler er forskjellige og det er mye penger som skal settes inn i et system man ikke kjenner.

I Spania er det et åpent boligmarked som betyr at mange forskjellige meglere selger nøyaktig de samme boligene og prosjek­ter. Det kan være forvirrende at samme eiendom ligger ute til salgs hos flere aktører – og noen ganger til forskjellige priser.

Det er viktig å vite at boligprisene settes av selger/utbygger og boligene koster nøyaktig det samme uansett hvem du kjøper fra – enten det er en megler eller direkte fra utbygger.

På grunn av mye konkurranse er det noen aktører som legger boligene ut til lavere priser for å lokke til seg nye kunder. Dette skaper et feil bilde av markedet og man kan lett bli skuffet når man kommer ned med urealistiske for­ventninger.

Det finnes tusenvis av boliger til salgs. Istedenfor å bruker timer, døgn og uker på å lete etter prospekter på egenhånd kan det være lurt å begynne i andre enden med å finne en megler som kan veilede deg gjennom boligmarkedet.  Du vil spare mye tid og penger hvis du begynner prosessen med faglig bistand fra dag en.  Da vil få et skreddersydd boligsøk og en realistisk oversikt med oppdaterte priser slik at du finner frem til den boligen som møter alt du ønsker og forlanger.

Valg av megler

Siden det er et hav av meglere der ute som selger de samme boligene må du finne den megleren som er rett for deg. Det er din rett å velge akkurat hvem du vil samarbeide med og dette vil være et av de viktigste valgene du tar. Velg med omhu.

I Spania er eiendomsmeglerens rolle mye mer sentral enn hjemme i Norge – og dette gjelder særlig for utenlandske kjøpere. En dyktig megler med erfaring og inngående kjennskap til boligmarkedet vil kunne veilede deg på en trygg og ordentlig måte gjennom bolighandelen.

Boligkjøp i Spania er meget byråkratisk og det finnes spanske skatter og avgifter som ikke eksisterer i Norge. Det er meglerens jobb å passe på at alt går juridisk korrekt for seg og det er derfor veldig viktig å finne noen som har inngående kjennskap til både spanske regler og norsk lov.

Akkurat som det er variasjon på eiendommer og kvaliteter er det også store forskjeller på meglere, hvordan de jobber og hva de tilbyr sine kunder. Den beste investeringen du kan gjøre og den beste måten å sikre bolighandelen på er å velge riktig megler. Det vil spare deg for ubehagelige overraskelser, tilleggskostnader og problemer – både under og etter bolighandelen.

HER ER EN GUIDE DU KAN BRUKE NÅR DU SKAL VELGE MEGLER

Lik oss på facebook og få med deg bolignytt og andre spennende nyheter på Costa Blanca.