fbpx
nybygg kjøp bolig i spania

Kjøp av nybygg i Spania

Det er for tiden størst etterspørsel og dermed mer salg av nybygg, mens salg av bruktboliger ligger noe etter. Over 70% av alle våre boligsalg her på Costa Blanca er nye byggeprosjekter. Dette er fordi nybygg i dag konkurrerer veldig tett i pris med bruktboligmarkedet – men skiller seg helt klart ut når det gjelder kvalitet, standard og design.

De fleste bruktboligene som ligger ute til salgs her i dette området ble bygget for ca 10 til 20 år siden, før boligkrisen inntraff Spania. På den tiden var markedet uregulert uten kontroll på verken materialer, kvaliteter eller byggestandard.

I Spania finnes det nemlig ikke eierskifteforsikring slik vi er vant med i Norge, så en bolig kan bli solgt med “usette problemer”. Etter at kontrakten er signert står selger uten noe legalt ansvar ovenfor kjøper. Dersom det ikke foretas en grundig kvalitetssikring av boligen på forhånd kan dette føre til store problemer.

Alle nybyggprosjekter i dag har en 10 års garanti for bygg/strukturelle feil og følger strenge regler og EU krav, som er veldig betryggende for deg som kjøper. Alt av teknisk utstyr som hvitevarer, basseng med mere kommer også med sine egne garantier.

En stor fordel med nybygg er at alle materialer og tekniske løsninger er valgt for at boligen skal være mest mulig vedlikeholdsfri. Energisparende løsninger og god kvalitet betyr lang holdbarhet og lite vedlikehold.

Boligsøk

Det finnes tusenvis av boliger til salgs på Costa Blanca i dag og det dukker stadig opp nye prosjekter. Alt er tilgjengelig på finn.no samt andre søkeportaler og hos de ulike meglere. Fordi det er et åpent boligmarked her i Spania kan samme prosjekt ligge ute hos flere aktører samtidig – og noen ganger til forskjellig pris.

Dette er fordi mye er ut datert og noen aktører legger boliger ut til lavere pris for å lokke til seg kunder. Dette skaper et feil bilde av markedet og man kan lett bli skuffet når man kommer ned med urealistiske forventninger.

Pris

Det er viktig for deg å vite at priser settes av utbygger og eiendommen koster nøyaktig det samme uansett om du kjøper direkte fra utbygger eller via en megler. En god megler vil kunne veilede deg gjennom boligmarkedet med oppdaterte priser og hjelpe deg finne de beste investeringmulighetene slik at du får mest verdi for pengene dine.

Boligpriser på nybygg varierer over tid og innad i selve prosjektet. Priser som ligger ute på nettet er som regel fra-priser og påvirkes av faktorer som intern beliggenhet, sol forhold, plassering, utsikt og størrelse på både bolig og tomt.

Når et nytt prosjekt lanseres og selges fra plan starter alltid priser på det laveste og inkluderer ofte mye – som hvitevarer eller møbler med mere. Etterhvert som de begynner å selge og visningsboligen står klar, stiger prisen jevnt mot ferdigstillelse av prosjektet. Helt på slutten igjen hvis en utbygger sitter igjen med en eller to boliger som er nøkkelklare legges disse ofte ut på tilbud.

Handler man på det rette tidspunkt kan man være heldig å få med seg et tilbud på for eksempel hvitevarer, møbler, eller en el-sykkel inkludert i prisen.

Det er forskjell på utbyggere når det gjelder hva som er inkludert i prisen som en standard. For eksempel er det i dag vanlig at alle bad leveres fullt møblert med speil og baderomsmøbler men det er ikke alle som inkluderer dusjvegger for eksempel.

Ekstras som kan variere er alt fra basseng til belysning, solarium, kjeller, hage, markiser, varmekabler med mere.

Både på nybygg som på bruktboliger må du alltid legge til ca 13% på kjøpesummen for å dekke skatt og kjøpsomkostninger. 10% er en ren skatt (MVA) og ca 3% går til å dekke kjøpsomkostninger som tinglysing, registrering hos skattemyndighetene, notarius, NIE nummer osv. Du får en total oversikt over dette underveis.

Når du kommer på visning og har funnet den/de prosjektene som du liker best setter vi opp et komplett regnestykke for deg slik at du ser nøyaktig hva alt koster og du kan forholde deg til en totalpris. Et slikt oppsett kan se sånn ut:

Boligpris                                                             250 000€
+ 13% skatt & omkostninger                         32 500€

Inkluderer
– Baderomsmøbler & dusjvegger                 0€
– Belysning inne/ute                                         0€
– Solarium                                                             0€

Tilbud
– Kjeller verdi 8 000 €                                   0€

Ekstras
– Hvitevarer                                                      2 200€
– AC/varmepumpe maskin                         2 400€
– Varmekabler 2 bad                                     800€

TOTAL PRIS                                                  287 900€

For oss er det viktig at våre kunder har en nøyaktig oversikt over hva boligen vil koste totalt slik at det ikke er noen uventede overraskelser underveis.

I Camarsol utfører vi hele kjøpstransaksjonen for våre kunder og alt gjøres internt hos oss. Vi hjelper deg med all dokumentasjon, følger deg gjennom hele den administrative og juridiske prosessen og forklarer hvert steg slik at du forstår hvordan dette gjøres her i Spania. Du behøver ingen eksterne aktører og det kommer ingen tilleggskostnader.

Det koster ingenting å handle gjennom oss. Nøyaktig som i Norge får megler sin salgs-kommisjon direkte fra utbygger/selger og dette påvirker ikke din boligpris.

Reservasjon & Betaling

Når du har funnet den boligen du ønsker å kjøpe er første steg å signere en reservasjonskontrakt. Her spesifiseres alle betingelser samt dato for ferdigstillelse og overtagelse av ditt nye hjem. Her inkluderes en detaljert betalingsplan.

For at en reservasjon skal være gyldig må man betale et reservasjonsbeløp på ca 3000€ – 8000€. Så fort dette er betalt og reservasjonen er signert vil eiendommen bli tatt av markedet og merket som solgt. Reservasjonsbeløpet blir en del av kjøpesummen.

Betalingsplaner varierer fra utbygger til utbygger og avhenger også av hvor lenge det er til ferdigstillelse av boligen. Disse kan tilpasses hvis man har noen spesifikke ønsker men som oftest vil en betalingsplan ser mer eller mindre slik ut:

Reservasjonsbeløp               6000€

1 måned                                     20% av kjøpesummen + MVA, mot bankgaranti

3 måneder                                20% av kjøpesummen + MVA, mot bankgaranti

Overtagelse                                Resterende beløp betales ved signering av skjøte og overtagelse

Vi samarbeider kun med seriøse aktører som vi har gode erfaringer med og/eller referanser på og selger kun prosjekter hvor utbygger gir bankgarantier mot innbetalinger.

Skreddersy boligen din

En stor fordel ved å kjøpe en bolig som ikke er bygget enda er at du kan skreddersy og tilpasse den etter dine egne ønsker og behov. Ofte kan du velge farger, fliser, materialer og løsninger uten noe ekstra pristillegg. Hvis det er noe spesielt du ønsker å endre/legge til utover dette vil du få et tilbud fra utbygger som du kan takke ja eller nei til.

Møblering

De aller fleste nybygg prosjekter selges umøblert og dette er noe som kommer i tillegg.

Noen utbyggere tilbyr møbelpakker. Prisen på disse kan ofte være litt høye og kan inkludere unødvendige ting som vaser, bilderammer, kopper og kar. Med mindre du får det inkludert i prisen så anbefaler vi at dere kjøper møbler selv direkte fra butikkene.

Vi kjenner flere veldig gode møbelleverandører og forretninger som er de samme som møblerer visningsboligene. Leveringstider varierer fra ca 2 til 6 måneder så vi anbefaler å se på dette i god tid. Vi kan hjelpe dere med å legge opp avtaler slik at dere får den beste service og sender plantegninger på forhånd til butikken slik at de kan veilede dere på best mulig måte.

Inkludert i prisen er levering, montering og de tar med seg all søppel når de drar.

Det er også en IKEA i Murcia som ligger 45 minutter unna.

Fremdriftsrapport & Inspeksjoner

Når du kjøper en bolig under bygging sender vi deg jevnlige fremdriftsrapporter med bilder og holder deg oppdatert helt frem til ferdigstillelse.

Før overtagelse foretar vi, enten sammen med deg eller på dine vegne, en inspeksjon av boligen sammen med utbygger for å sjekke at alt er som det skal.

Reklamasjoner og oppfølging etter kjøp

Når du kjøper nybygg vil det alltid være små ting som må fikses eller endres. Vi hjelper dere med alle reklamasjoner og kommunikasjon med utbygger og følger opp hele veien.

Camarsol oppretter vann og strøm kontrakter og hjelper dere med alt fra internet tilkobling til møblering, gardiner og markiser. Vi sørger for at alt er på plass slik at du kan nyte det gode liv i Spania – problemfritt.

CamarClub

For de fleste meglere er jobben gjort så fort skjøtet er signert. For oss er et salg kun en begynnelse på et langvarig vennskap. Gjennom vår eksklusive kundeklubb CamarClub fortsetter vi å bistå dere med alt de måtte trenge som huseiere i Spania – i mange år fremover.

Du kan lese mer om CamarClub her.

Lik oss på facebook og få med deg bolignytt og andre spennende nyheter på Costa Blanca.