fbpx

Familie

happy kid in spain

Med de beste strendene i Spania og det fineste været i Europa er Costa Blanca virkelig full pakke, spesielt for familier med barn i alle aldre.

For spanjolene er familien hjertet av livet, i hverdagen og langs hele Costa Blanca vil du finne et bredt spekter av aktiviteter passende for alle aldre.

Glade barn er lik glade foreldre og derfor er Costa Blanca den ideelle familiedestinasjonen. Her finnes det aktiviteter som holder hele familien sysselsatt til enhver tid.

family having fun in the sand on the beach

Livet smiler på stranden

Det finnes ikke mye som kan måle seg med familietid på en kritthvit strand, hvor det turkise vannet former seg i rolige bølger som til og med minstemann kan plaske og kose seg i. Alle Blå Flagg strendene langs kysten er ikke bare familievennlige, men også svært trygge og har livvakter til unnsetning i høysesongene.

Ta med den fargerike parasollen og strandhåndkle, pakk kjøleboksen med frukt, isvann og en god lunsj eller lei solsenger i skyggen like ved strandbaren som spiller sommersanger hvor de voksne kan nyte en kald lokal øl og barna en smakfull iskrem.

baby at the beach

lifestyle family

For de med lopper i blodet kan det fort bli litt kjedelig å ligge på stranden en hel dag. Heldigvis finnes det nok av aktiviteter å bruke energien sin på. Man kan blant annet leie padlebåt, utforske havet med snorklingsutstyr, seile eller padle kajakk. Si ifra om du vil at vi skal finne et utleiesenter eller en marina i ditt nærområde.

I f.eks Guardamar del Segura er det en seileklubb som holder sommer- og ferieleir for barn fra 5 år og oppover. Mandag til fredag fra kl. 10:00-14:00 tar barna del i aktiviteter som vindsurfing, kajakkpadling, seiling og bodyboard. Her lærer barna å samarbeide med andre, samtidig som de lærer respekt for havet og vannets muligheter og krefter, dette under oppsyn av profesjonelle og flinke instruktører.

lifestyles camarsol (3)

children at sailing school guardamar del segura

Guardamar del Segura Seilskole (Escuela de Vela Guardamar) er åpen året rundt og byr på en rekke tjenester, aktiviteter og utstyr. Her kan du få leid båt, dra på guidet tur i kajakk, ta leksjoner i vindsurfing eller endelig ta det dykkersertifikatet du drømt om så lenge.

Som mange års medlemmer av seileklubben kan vi snakke av erfaring om hvor fantastiske vi synes de er. I tillegg til å være veldig seriøse og opprettholder de strengeste sikkerhetsstandarder, så er de artige og imøtekommende, snakker flere språk og legger til rette for at barn med mange forskjellige nasjonaliteter skal komme godt overens.

Sommerleiren de holdt i fjor hadde deltakere fra hele Spania, Norge, Danmark, Sverige, Storbritannia, Argentina, Russland, Frankrike og USA. Ikke bare er det mye moro i vannet hvor man får lært nye sportslige aktiviteter, men man får venner for livet fra aller verdens kanter.

kids learning sup costa blanca

lifestyles camarsol (2)

Badeland, Fornøyelsesparker og Dyreliv

Her er det så mye å velge mellom at du kunne ha tilbrakt hele sommeren på å reise fra sted til sted.

Vannparker er alltid en favoritt blant barna og heldigvis finnes de i hopetall. Du har Acuapolis i Torrevieja, Parque Acuatico i Rojales og Pola Park i Santa Pola. Alle disse (og mange flere) kan tilby en morsom dag med sklier i alle høyder og størrelser, basseng med bølger og andre funksjoner, samt karuseller, minigolf, radiobiler, hoppeslott og til og med noen sklier og karuseller ment for de modigste av mammaer og pappaer.

Vi anbefaler å tilbringe en dag på nyrenoverte La Marina Camping. Her finner du et rikt utvalg aktiviteter i vannet for alle aldre. Som f.eks vannaerobics, zumba, leker for barna, lekeplasser, restauranter/kiosker, dagligvarehandel, fitness senter og treningsstudio og til og med et spa. Du trenger ikke engang å tilbringe natten på campingplassen for å ta del i alle morsomhetene, da man kan kjøpe et dagspass som gir deg tilgang på fasilitetene og aktivitetene La Marina tilbyr.

De største, mest kjente fornøyelsesparkene og badelandene som Aqualandia, Mundomar, Terra Natura og Terra Mitica, ligger i Benidorm og er i perfekt avstand for en dagstur.

I Elche finner du Rio Safari, en hit bland de yngste. Her kan man dra på togsafari, ri ponni, se og klappe dyr, bade i basseng, samtidig som det er et ypperlig område for piknik.

waterpark-fun

Minigolf, Bowling og Go-Kart

Trenger man en pause fra stranden, er minigolf et godt ettermiddagsalternativ. Noen ganger vil man holde seg inne fra solen hele dagen og da er en tur til bowlingen, som den ved siden av Habaneras kjøpesenter i Torrevieja, alltid gøy. Her kan barn og voksne konkurrere mot hverandre i discobowling og andre kjempe morsomme spill og leker.

Ikke alt i Spania går sakte. Hva med en tur til en Go-Kart bane? Vår favoritt ligger i Punta Prima og er åpen året rundt. Her er alle over 5 år velkommen til å ta en tur rundt en av flere baner, hvor det finnes egne baner for barn og for voksne. Føler du deg spesielt vågal, kan du også ta noen runder med firehjuling. For de som trives bedre med å observere, finnes det fine venteområder med restaurant og snackbar.

 

Tabarca Island

Utenfor Santa Pola ligger den vakre lille øyen Tabarca, en perfekt destinasjon for en dagstur. Du kan ta båt med glassbunn hit fra Alicante, Santa Pola eller Guardamar, og nyte strendene, restaurantene og øylivet.

Føler du deg eventyrlysten, kan du melde deg på snorkelsafari hos Santa Pola Diving Academy. Alt du trenger å ta med deg er noe å bade i og ett håndkle. Dagen starter med en presentasjon over hva du kan forvente å se, samt en liten demonstrasjon på snorkling og sikkerhet.

Etterfulgt av en båttur ut til vannet rundt Tabarca. På øyen finnes det flere grotter, strender og det krystallklare vannet gjør det til et perfekt dykke -og snorkleterreng.

Dykkeakademiet står for alt av utstyr, så det eneste du trenger å tenke på er å nyte det praktfulle synet som venter deg under vann. Takket være korallrevet som omringer øya, er du forsikret å se hundrevis av fargerike fisker og andre spennende skapninger under vann.

kids snorkelig

Fiestas

camarsol fiestas (2)

Når det er fiesta i Spania skal livet feires i lag med familien og gode venner i spektakulære parader, med dans og musikk som sammen skaper en magisk atmosfære hvor minner for livet skapes.

Det er ingen hemmelighet at spanjolene elsker feiringer og det finnes mange festivaler, både nasjonale og lokale. Så her er det bare å glede seg! Som gjest vil du bli invitert, ivaretatt og ønsket velkommen til å ta del i feiringen side om side med de lokale.

DSC_0035

moros y christianos fest i guardamar parade

Ungene interesserer seg nok ikke så altfor mye i de historiske detaljene knyttet til festivalene, men du kan være sikker på at de kommer til å elske paradene. I løpet av sommeren holdes Moros Y Christianos, en feiring datert tilbake til det 16. århundre, hvor gateparadene blant annet fylles av utbroderte kostymer og drakter, korps, magedansere, kameler og hester.

Når det er fiesta stenges gatene for biler samtidig som mat og drikkeboder settes opp og hele byer og landsbyer blir til arenaer for en stor folkefest. Begrepet om leggetid finnes ikke og du kan se de små danse med foreldre, besteforeldre, onkler, kusiner, naboer og venner fram til tidlig på morgenen.

dsc-(19)

Du har også middelaldermarked med boder som selger forskjellige tidsriktig håndverk og godbiter.

Her finner du også mange former for underholdning og er du heldig kan du til og med få tatt en liten ridetur.

Hogueras de San Juan i Alicante er en spektakulær feiring av sommeren du ikke vil gå glipp av. Her samles tusenvis av mennesker rundt bål, musikk, god mat og drikke, familie og venner, i en fargerik setting.

I ukene før feiringen settes store figurer og skulpturer av papp, som ofte inneholder sosial eller politisk kritikk, til utstilling som en del av en konkurranse. Når festivalen er i gang stenges gatene og boder settes opp samt store telt med mat, drikke og dansegulv.

Midnatt 24. juni brennes alle figurene i store bål på stranden omringet av en stor folkefest.

I sesongen, setter de fleste byene opp fornøyelsesparker med alle slags spill og karuseller for barna, ikke bare under fiestaen, men gjennom hele sommeren.

CAMARSOL PHOTOS (29)

Klasser, Kurs og Aktiviteter

Det finnes mange klasser og kurs i Costa Blanca området, likeledes for store som for små.

De aller fleste skolene har artige sommeraktiviteter fra 10:00-14:00 og tilbyr blant annet vannsport, kunst og håndverk, skoleturer, sportskamper og matklasser. Dette er et tiltak for spanske barn mens foreldrene er på jobb, men er åpent for alle og barn av alle nasjonaliteter er velkomne.

Ofte pleier lokale myndigheter å tilby aktivitetsprogram for alle aldre i løpet av sommerferien, samt andre skoleferier. Her finner du alt fra svømming, tennis, squash, fotball, til og med turn. Dette er en flott måte å lære noen nye spanske ord og få nye venner fra hele verden.

swimming classes for kids costa blanca south

Danseskoler bruker også å tilby leksjoner gjennom sommeren. I Guardamar, Benijofar og Torrevieja finner man sommerkurs i zumba, flamenco og blandet dans for alle aldersgrupper. Skal du virkelig få tatt del av fiestaene må du ha noen dansetrinn som går til kostymet ditt. Under Fiestas de San Jaime er det en egen fest for barna hvor de stolt viser frem dansekunnskapene sine.

IMG_6143

Det er også flere ridesenter hvor du kan ta ridetimer eller helt enkelt komme å få en guidet tur på hesteryggen.

horsebackriding lesson

Vi har bodd her som en familie i mange år nå og kan derfor anbefale mange forskjellige morsomme aktiviteter og utflukter tilpasset alle aldre. Om du er på utkikk etter noe spesifikt er det bare å ta kontakt. Vi hjelper deg med å finne nettopp det du leter.

happy kids in pool

Lik oss på facebook og få med deg bolignytt og andre spennende nyheter på Costa Blanca.

CamarClub

Enkelt og greit den beste etterkjøpsservicen på Costa Blanca. Vi sørger for at du skal få maksimalt ut av ditt nye gode liv i Spania.
Les mer her

Kontakt oss

Ring oss: +34 665 822 336
E-post: info@camarsol.com
Følg oss på Facebook