fbpx

Gastronomi, Vin og Shopping

couple tasting wine costa blanca

Alle dør, men ikke alle lever. I Spania handler det om å leve livet fullt ut, nyte hvert øyeblikk og smakene det bringer med seg. La smaken av Spania danse flamenco med smaksløkene, skjem deg bort med fantastisk mat og nydelige viner, så topp det hele med litt shopping.

Vi begynner med noe å fylle magen med, så alle foodies, følg med nå! Costa Blanca har alt fra fancy femstjerners mat og Michelin-stjerner til fortreffelig hjemmelaget paella med fersk sjømat og tapasretter ut av en annen verden.

Paella

Faktisk så er den berømte retten Paella opprinnelig fra Valencia regionen, så etter hundrevis av år med erfaring, kan du være sikker på at du her får prima vare. Ordet paella er navnet på pannen som blir brukt når man lager retten og som følge av veldig god markedsføring kjenner hele verden retten som paella.

De lokale kaller det bare for arroz, som er spansk for ris og er en nokså fleksibel rett avhengig av hvilke råvarer man har tilgjengelig. Man har fjell-paella med kanin og snegle, man har Arroz Negro hvor risen er svart av blekksprutblekk, man har smakfulle Arroz de Mariscos og Arroz con Verduras, samt versjoner med artisjokk og masse andre lokale grønnsaker, og selvfølgelig sjømat paellaen vi så godt kjenner til.

paella

Fisk, sjømat, kjøtt, pølser, grønnsaker, bønner og frukt

Det fantastiske klimaet i skjønn forening med den kilometerlange kystlinjen er Costa Blancas hjem til en av Spanias viktigste frukthager, hvor sitrusfrukt er den store stjernen.

Året rundt kan du her skjemme deg bort med et glass ferskpresset appelsinjus og unne deg en smaksfiesta full av vitaminer hver morgen.

På det lokale markedet finner du deilige frukt og grønnsaker i tillegg til at de kan nytes på restaurantene i nærområdet, tilberedt på et tradisjonelt vis.

Et stykke innenlands for Alicante finner du området kjent som Vaga Baja og her har de virkelig spektakulære, lokale matretter å by på. Spesielt anbefaler vi Cocido con Pelota på restauranten Casa Antonio i Rojales og Caldero de Pescado på Chema Restaurant i Guardamar.

Eller så kan du sette retning til fjells med Aspe som destinasjon og nyte en Gazpacho Manchengo, en smakfull gryterett av kanin. I Almoradi er det en fantastisk biffrestaurant kalt El Buey hvor vår favoritt er nyplukkede, grillede artisjokker ved siden av en nydelig entrecote.

Artisjokk er svært populært i denne i regionen og på samme måte som du kan dra på vinsmaking kan du dra på artisjokksmaking. Ruten spanjolene kaller La Ruta de la Alcachofa går gjennom en rekke byer langs elven Segura. Når det er høysesong for artisjokker kan du smake artisjokk tilberedt på utallige måter.

camarsol wine, dine and shopping (16)

Er du i humør for mer fancy mat, en drink eller en lunsj? Da vil vi anbefale å ta ettermiddagen i Alicante og nyte en Tardeo. Tardeo kommer fra spanjolenes ord for ettermiddag; tarde. Konseptet innebærer å nyte tapas og god drikke i en av mange tapasbarer blant trange, koselige gågater i sentrum av Alicante.

For fine dining og eksklusive matretter og vin, reserver et bord på Restaurante Monastrell. Innehaver av en Michelin-stjerne! Eller ta turen til Taberna del Gourmet eller El Portal og nyt hver eneste munnfull. En nykommer som fort har blitt populær for sin meny fullspekket av fantastiske matretter, samt for å servere de beste cocktailene i byen, er Terre som ligger på Esplanada Avenue.

Nou Manolin og Piripi tilbyr god sjømat sammen med en herlig atmosfære og du kan alltid få en tilfredsstillende matbit på El Canalla i nydelige omgivelser av det gamle postkontoret og fikentrær.

Er du sugen på noe annet en spansk mat, er det ingen grunn til fortvilelse da Alicante er rikt på førsteklasses, internasjonal mat. Vi anbefaler sushien fra Enzo som et alternativ.

De fleste kystbyene kan by på et godt utvalg av internasjonale restauranter med; Japansk, kinesisk, fransk, italiensk, meksikansk og libanesisk meny for å nevne noen.

Det er bare å ringe oss eller komme på en kaffe hvis du ønsker råd angående spisesteder, enten det skulle være for frokost, lunsj, middag eller måltid ved spesielle anledninger. Vi i Camarsol tar mat på alvor, elsker å gå ut å prøve nye steder og deler gledelig våre kulinariske erfaringer.

camarsol wine, dine and shopping (10)

Man kan ikke spise uten litt god Vin, Kaffe eller Coctails

Un café por favor
I Spania og intet mindre Costa Blanca finner du en bar eller cafe så og si på hvert eneste gatehjørne.
Spanjolene elsker kaffe! Så god som kaffen er her, er ikke det så rart.
Det er lett å bli forvirret over de mange kaffemulighetene man har, så her er en liten guide:

Café Americano  – Normal Americano (noe sterkere enn hjemmebrygget)

Café con Leche  – Kaffe med melk ca 60/40, si ifra om du vil ha den svakere/sterkere eller om du foretrekker varm eller kald melk.

Cortado – Espresso med en skvett melk servert i et lite glass.

Solo – Espresso

Solo Doble de Doble Carga – En dobbel espresso (Spanjolene synes dobbel espresso er for sterkt og vil mest sannsynlig gi deg en Americano om du ikke spesifiserer ”doble carga”)

Leche Manchada – Varm melk med en liten skvett kaffe (direkte oversatt til skitten melk)

Carajillo – Espresso med litt brandy.

Du kan selvfølgelig be om alt ovenfor uten koffein ved å legge til “descafeinado”.

couple enjoying coffee

El Vino

Spania er verdenskjent for sin smakfulle vin og som en beboer av Costa Blanca vil du ha tilgang på et bredt utvalg av lokal vin fra Alicante, Jumilla og Murcia av gode sorter til utrolige priser. Du kan til og med få flotte viner på ditt lokale supermarked til rimelige priser. Her snakker vi god valuta for pengene!

Vin fra Alicante scorer høyt på listene over prisbelønt vin. Er du en vinelsker er den beste måten å oppdage vin fra Alicante ved å reise fra vingård til vingård og samtidig oppleve det flotte landskapet.

Dette kan gjøres ved å følge Alicante Wine Route. Kombiner vinutflukten med å smake på lokalmat rundt om i landsbyene og når du først planlegger turen, sjekk ut kalenderen for neste fiesta!

Vin fra Alicante og Murica er som regel laget av Monastrell druen. Kjært barn har mange navn og kalles også Vemata, Morastrell, Mourvedre og Blazac. Druen som trives best i Levant regionen og da spesielt innenlands for Murcia rundt Bullas, Jumilla og Yecla, kan dateres tilbake til det femtende århundre. Innhøstingen av vinen begynner i slutten av september og i oktober.

Ni vinskapere fra Alicante har nylig fått representere vin fra Alicante på Prowein i Dusseldorf, en av verdens fremste vinmesser.

Noen av navnene som er verdt å huske og som byr på fantastiske hvitviner er: Bodegas Fondillon, Bodegas Mendoza, la Bodega de Pinoso, Francisco Gomez, Finca Gollado og Bocopa Vins del Comat, Sierra Salinas, Bodegas Volver og El Seque.

Spanias ledende vinguide, Guia Penin, har kåret rødvinen MO av monastrell fra Sierra Salinas Bodega som 2016s supervino. Utrolig nok finnes nevnt vin på det lokale supermarkedet til 6.99€!

Det er ingen grunn til å forlate Alicante regionen sulten eller tørst, her blir du kun sittende igjen med ønske om å komme tilbake og konsumere mer.

camarsol wine, dine and shopping (7)

little girls eating grapes in valencia region

Shopping

Er du klar for en fantastisk shoppingtur? Da er Costa Blanca det rette stedet for deg.

Her på Costa Blanca finner du hva du enn måtte ønske deg, i tillegg til en eller to ting du ikke var klar over at du trengte. Med alt fra lokale marked til butikker av fasjonable merkenavn, finnes det noe her for hele familien.
camarsol wine, dine and shopping (8)

Mercadillos (markedet)

De koselige gatemarkedene er en sann glede og det holdes en mercadillos hver dag i en gitt by, ettersom markedene går på rundgang fra by til by. Her kan man vandre langs bodene og kjenne lukten av friske råvarer som grønnsaker, frukt, ost, pølser og planter av alle slag. Noen ganger kan du til og med komme over en levende kanin eller en fugl i et bur. Si ifra hvis du trenger hjelp til å finne et mercadillo i nærheten av deg.

Hva sier du til en señorita-kjole og sko til lille tulla? Eller et nytt par sandaler, noen lekre støvler, en fargerik strandkjole eller noen nye boksershortser til bestefar? På det lokale markedet vil du finne dette og mye mer.

Nyt en kaffe med en media con tomate y aceite, en typisk spansk frokost eller lunsj bestående av ovnsstekt baguette med friske tomater og olivenolje. Eller hva med å slå til med noen ferske churros?

Markedene åpner klokken 09:00 og stenger rundt 13:30-14:00. Forresten, her er det rom for pruting!

lady shopping at street market

Sko, vesker og belter – it´s all about the leather

Omkring 40% av all spanskproduserte sko og varer av skinn tar plass i Costa Blanca syd. Elche er hjem til en rekke internasjonalt kjente skomerker som Pikolinos, 24 hrs, Panama Jack, XTL og Guiseppo. Har du et par sko eller noe i skinn fra ZARA, Massimo Dutti, Bershka, Starvidarius eller Mango, så er det mest sannsynlig produsert i Elche. Så etter en tur til et av outletene i Elche kan du få med deg et plagg eller ti fra favorittmerkene, til en mye lavere pris enn hjemme.

Er du på utkikk etter nye sko er vakre Elche igjen den perfekte destinasjonen. I mellom shoppingslagene kan du samle kreftene med en is og kaffe på La Glorieta eller sette deg på en av kaféene med utsikt over katedralen. Mindre byer på Costa Blanca tilbyr også noen flotte kupp fra mindre fabrikker. Disse finner du i de lokale butikkene.

Det er ikke langt fra et stort kjøpesenter til et annet, her finner du garantert hva du er på utkikk etter, i tillegg til vakre ting du ikke engang visste at du trengte.

For å nevne noen kan du prøve Láljub i Elche, Habaneras i Torrevieja eller La Zenia Boulevard i La Zenia.

I Alicante har du Plaza del Mar og Gran Via, for å ikke glemme outletene på veien til Benidorm. En tur til Nueva Condomina kan kombineres med litt shopping på IKEA som ligger like ved.

Både Alicante og Murcia er fabelaktige shoppingarenaer, særlig hvis du inkluderer en hyggelig lunsj og ettermiddagskaffe eller et par smakfulle drinker. I sentrum av begge byene finner du små, sjarmerende butikker med unike klær, sko og accessoirer i alle stiler.

Et besøk til en av Corte Ingles butikkene er et absolutt must! Her finner du designerklær sammen med lokale og utenlandske merkenavn. I tillegg til leker, bøker, interiørobjekter og elektronikk, altså noe for et hvert medlem av familien. Ta en pause i gourmetetasjen og nyt en god øl og litt tapas før shoppingen fortsetter. Her finner du også et supermarked med mat fra hele verden samt lokale spesialiteter og til og med et apotek i tilfelle du skulle trenge et gnagesårplaster av all shoppingen.

Det finnes mange flotte spanske designere som er verdt å sjekke ut som f.eks Purificacion Garcia og Adolfo Domingues. Nøl ikke med å spørre oss om anbefalinger i henhold til shopping! Vi har noen eksperter på huset som gjerne vil dele informasjon om gode butikker og gode kupp.

camarsol wine, dine and shopping (17)

la zenia boulevard shopping

Lik oss på facebook og få med deg bolignytt og andre spennende nyheter på Costa Blanca.

CamarClub

Enkelt og greit den beste etterkjøpsservicen på Costa Blanca. Vi sørger for at du skal få maksimalt ut av ditt nye gode liv i Spania.
Les mer her

Kontakt oss





Ring oss: +34 665 822 336
E-post: info@camarsol.com
Følg oss på Facebook