fbpx

Sunn livsstil

fresh juice with vitamins spain costa blanca

Costa Blanca er ikke bare kjent for sin over 200 kilometerlange vakre kystlinje bestående av hvite strender og krystallklart Middelhavsvann, men også for sitt fantastiske klima som gjør det til et av de sunneste stedene å bo i verden.

Det sunneste stedet å bo i verden

Verdens helseorganisasjon har kåret den sørlige delen av Costa Blanca til å være et av verdens sunneste steder å bo. Som om de 320 soldagene i året ikke var nok, bidrar den vakre fjellkjeden Crevillente til å skape et helt egenartet klima, hvor lufttemperaturen ligger mellom 18-25 varmegrader året rundt.

Omringet av de to store saltvannssjøene Laguna de la Mata og Salinas de San Miguel, byr Torreviejas fantastiske klima på en rekke helsefordeler. Innsjøene, som forøvrig er to av Europas største, er grunne saltvannsinnsjøer hvor havsaltet som ligger igjen etter at vannet fordampes og havsaltet eksporteres til alle verdensdeler.

Luftens temperatur i lag med dens høye innhold av salt og jod skaper et unikt mikroklima, kjent verden om av medisinske spesialister for sine helsefremmende egenskaper. Spesielt gjør klimaet godt for de med hjertesykdommer, hudlidelser, revmatisme og bronkiale plager.

salt lakes healthy living costa blanca

Siden luftfuktigheten i området er lav, så er Costa Blanca også ideelt for de som lider av klimatisk påvirket helseproblemer som leddgikt.

Mange medisinske studier viser direkte helsemessige fordeler ved å bruke tid i dette området, samt godt dokumenterte tilfeller av mennesker med leddgikt, revmatisme og hudsykdommer som psoriasis opplever en nesten momentan smertelindring og å få bevegelighet tilbake.

Costa Blanca er også en svært populær destinasjon for de som lider av allergi. Medisinske sentre på tvers av Europa anbefaler pasientene sine Costa Blanca som reisemål for å få en pause fra symptomer og smerter.

De seneste årene har Costa Blanca tatt imot nasjonale og internasjonale helseturister som kommer for å kjenne på det unike miljøet de her blir tilbudt, samt nyte litt fritid fra hverdagslig stress. Som et resultat av dette er det blitt åpnet en rekke nye tjenester for de som ikke utelukkende kommer for strand og sol, men som også ønsker å kombinere ferien med behandlinger og terapi.

Helsesektoren, den offentlige så vel som den private, er svært godt utviklet her på Costa Blanca. Her har du tilgang på noen av verdens fremste spesialister og behandlingssentre. De lokale sykehusene er moderne og veletablerte, har et komplett tilbud av medisinske tjenester, flinke spesialister og profesjonelt personale med gode språkkunnskaper og erfaring med internasjonale klienter og pasienter.

Som en del av EU er du garantert at sertifiserte leger, fasiliteter og behandlingssenter i Spania opprettholder strengeste standard i henhold til EUs reglement og forskrifter. Her kan du være trygg på at du får den aller beste behandlingen.

health professionals costa blanca doctor with patient

De lave prisene på høykvalitets behandling er enda en av grunnene til at Spania er en populær helsedestinasjon.

Mange velger å komme til Spania for inngrep som synskorrigering ved hjelp av laser, kosmetisk kirurgi, fertilitetsbehandling og tannbehandling. Dette ville kostet en mye mer hjemme, ikke bare i kostnader men også tid, da ventelistene hjemme er lange.

Her kan du få gjennomført forskjellige inngrep med kvalitet i verdensklasse til en mye lavere pris enn hjemme, samtidig som du kan samle litt solstråler og gode minner ved Middelhavskysten.

happy camarsol clients

Slapp av og Revitaliser

Hverdagens bråk og forventninger kan tynge en ned og noen ganger trengs det en pause for å lade opp batteriene. Costa Blanca er perfekt nettopp for dette. Her kan du koble av og la solen fylle deg opp igjen med energi.

Sollys kan gjøre mirakler og det er kjent at det er en sammenheng mellom varme, solfylte klimaer og glade mennesker. Mangel på D-vitamin fører ikke bare til tretthet, svakhet, dårlig immunforsvar og verkende ledd. Ofte kan man finne mangel av D-vitamin hos de som lider av depresjon og stressrelaterte tilstander. Solskinnsvitaminen er til og med forbundet med redusert risiko for influensa, diabetes, og kreft, dette er også viktig for friske svangerskap.

lifestyles camarsol (28)

Svært lite kan måle seg med følelsen man får når solen varmer huden med sanden under føttene og den strømmende energien som oppstår når man starter dagen med et glass ferskpresset appelsinjuice, med utsikt over Middelhavet.

Costa Blanca er hjem til frukthager rike på saftige appelsiner, sitroner og granatepler. Alle regnet som superfrukter, fullpakket av vitaminer og mineraler kroppen din trenger for å holde seg sunn og sterk.

Hvis immunforsvaret ditt kunne bestemme hadde du startet hver dag med et ferskpresset glass C- vitamin fra lokalt dyrkede appelsiner eller granatepler.

Visste du at økologiske granatepler blir eksportert fra denne regionen til land verden over?

Granatepler er fylt med antioksidanter og inneholder mye fiber, mineraler og vitaminer som anses for å redusere risikoen for blant annet hjertesykdom, kreft, diabetes, Alzheimers og fedme.

pomegranates costa blanca

Frisk frukt og grønnsaker står sentralt i middelhavsdietten som er kjent for å være mager og sunn, men fremfor alt, deilig! Kjøtt, kylling og fisk, gjerne grillet med friske urter og krydder, en aroma av hvitløk, ledsaget av et godt glass vin. Dette er et kosthold for de som ønsker seg et langt og sunt liv.

Kom deg ut og lev livet

Hvite strender, robuste fjell, vakre landskap og små sjarmerende landsbyer byr på fantastiske muligheter for å konsumere en av de sunneste plassene på jord. Hva med å starte dagen med en spasertur til det lokale markedet for å kjøpe inn økologisk frukt og grønnsaker til familiebrunsjen, direkte fra bøndene? Eller hva med å utforske omgivelsene til fots gjennom en av de utallige stier og turløyper?

street market costa blanca

Her finner du mange turgrupper som ikke bare tar deg til eventyrlige destinasjoner, men som også er en flott arena for å møte nye venner. Vi hjelper deg gledelig med å finne en i ditt område.

Infrastrukturen og vegorganiseringen i kombinasjon med det fine været gjør Costa Blanca også utmerket for en sykkeltur. Har du ikke sykkel selv finnes det mange steder hvor du kan leie en.

Vi anbefaler at du holder av en dag for en dagstur til det berømte gjørmebadet i Lo Pagan i Mar Menor. Mar Menor er kjent som the Sea of Health på grunn av sitt varme, grunne vann med høyt saltinnhold og helbredende leire. Gjørmebad her har siden antikken blitt brukt for sine terapeutiske egenskaper og er blitt brukt både som medisinsk behandling og i skjønnhetsbehandlinger i tusenvis av år.

Som en følge av det unike klimaet og den store konsentrasjonen av salt, inneholder gjørmen en høy andel positive ioner, kalsium, magnesium, fluor og kalium, så vel som negative ioner som sulfat.

Dette resulterer i en gjørme med ekstraordinære egenskaper.

Du kan velge mellom å nyte gjørmen direkte fra kilden eller dra til et av de fantastiske spa i San Pedro del Pinatar for eksklusive behandlinger og massasjer.

Baños de Lodo, som de lokale kaller det, er særlig anbefalt for dem som lider av leddgikt og andre revmatiske lidelser, beinsykdommer og smerte, og hudsykdommer. En tur hit vil gjøre enhver godt og opplevelsen vil være en morsom begivenhet for hele familien.

Torre de la Horadada Camarsol (8)

Costa Blanca er hjem til et avslappet miljø og perfekt for dem som ønsker å slappe av og vitalisere, samt ta tid til å stelle kropp og sjel.

Strandlinjen i kontrast med solide fjell skaper et vakkert bakteppe for et av verdens sunneste steder å bo, med et av de beste klimaene i Europa og verden.

morning jog on the beach costa blanca

Lik oss på facebook og få med deg bolignytt og andre spennende nyheter på Costa Blanca.

CamarClub

Enkelt og greit den beste etterkjøpsservicen på Costa Blanca. Vi sørger for at du skal få maksimalt ut av ditt nye gode liv i Spania.
Les mer her

Kontakt oss

Ring oss: +34 665 822 336
E-post: info@camarsol.com
Følg oss på Facebook