fbpx

Bo i Spania

lifestyle living in spain

Ok, du har fått med deg at det er 320 soldager i året og at det er et av de sunneste stedene å bo i hele verden. De vakre hvite strendene har ikke gått deg forbi, heller ikke den avslappende atmosfæren og levemåten man finner langs den spanske kyst, ei heller de lave levekostnadene sammenlignet hjemme i Norge.

I teorien høres jo alt dette helt ypperlig ut, men hvordan blir hverdagen på Costa Blanca når alle turistene drar og temperaturene faller?

Vel, nå skal du få høre, det er helt fantastisk! For oss som bor her permanent, er faktisk tiden mellom september og juni den beste tiden av året. Temperaturene er behagelige, strendene og butikkene er ikke lenger fylt med turister og alt går tilbake til normalt.

Og med “normalt”, så menes det ikke kjedelig. Det er så mye å finne på her, selv på de dagene solen gjemmer seg. På Costa Blanca har du muligheten til å spasere en fredelig tur på stranden, nyte det majestetiske fjellandskapet, gå på shopping, spise under stjernene – og alt dette på en dag.

Men det aller beste med å bo her er at du ikke trenger å gjøre alt på en dag. Du kan slappe av, nyte livet og ta hver dag som den kommer.

Cycle to guardamar beach

Det sosiale

Med glødende gater fulle av aktivitet året rundt, er det sosiale livet på Costa Blanca alle tiders og i de aller fleste byer og landsbyer finner du en god blanding av spansk og internasjonal beboelse.

Er du på utkikk etter et fremtidig hjem i Spania er det viktig at du finner et sted hvor det er mennesker året rundt, slik at du unngår å ende opp i spøkelsesbyer utenom sesongen.

Med et rikt utvalg av aktiviteter og sosiale sammenkomster er det bare blåbær å finne nye venner med samme interesser som en selv. De aller fleste som flytter hit fra utlandet, ender opp med en internasjonal gruppe venner, da det oppstår en slags følelse av enhet blant nykommerne som jo alle er i samme situasjon.

Skandinaver, Briter, Tyskere og Nederlendere har f.eks alle sine lokale puber, restauranter, dagligvarehandler og møteplasser, men treffes utenom nasjonaliteter ved anledninger som fotballkamper og malerkurs.

Det finnes flere tur og sykkelklubber hvor man kan slå to fluer i en smekk og se vakker natur mens man stifter nye bekjentskap. Kanskje er tiden kommet for at du endelig kan lære deg den tingen du alltid har hatt lyst til å lære, men aldri har hatt tid til?

Opplevelsen av å flytte til Spania blir mye hyggeligere og berikende om du lærer deg spansk. Det blir sagt at du aldri helt lærer en kultur å kjenne før du lærer språket. Kan du spansk blir det åpenbart mye lettere å kommunisere med lokalbefolkningen, noe som gjør hverdagen lettere og ikke minst morsommere. Kommunen tilbyr i de fleste byene et gratis spanskkurs for innvandrere, en fantastisk arena for å stifte nye bekjentskap.

Fritidsaktiviteter som kunst og dansekurs, yoga, pilates, golf, tennis, vannaerobics og petanque er noen av de mange alternativene du har å velge mellom.

En fellesbetegnelse blant venner og klienter som har flyttet til Costa Blanca er at sosiallivet florerer som aldri før. Noen sier også at de aldri har vært så opptatte som de er her “having the time of their life!”.

Ikke bare møter man nye mennesker, men familie og venner vil være mer ivrige etter å komme på besøk. Med de lave levekostnadene kan du nyte et godt måltid ute oftere, og med en lang liste av sosiale aktiviteter blir du bortskjemt i valgmuligheter.

Om du leter etter noe mer spesifikt er det bare å ta kontakt. Husk, vi hjelper deg alltid med glede!

family having dinner summer

dance classes

aqua gym class

Helsevesen

En av mange fordeler med å bosette seg i Spania er at det er et moderne Europeisk land, med en infrastruktur og et helsevesen av høyeste standard. Den offentlige og private helsesektoren svikter heller ikke på Costa Blanca hvor du har tilgang til noen av de beste spesialistene og behandlingssentrene i verden.

Sykehusene er utstyrt med det nyeste innen teknologien, har avdelinger med dyktige spesialister, profesjonelt personale med gode engelsk kunnskaper som er vant med internasjonale klienter og pasienter.

Som en del av EU er du garantert at sertifiserte leger, fasiliteter og behandlingssenter i Spania opprettholder de strengeste standarder i henhold til EUs reglement og forskrifter. Her kan du være trygg på at du får den aller beste behandling.

Sammenlignet med andre europeiske land er prisene på private behandlinger og prosedyrer svært lave. En times behandling hos en sertifisert fysioterapeut i Guardamar del Segura vil f.eks kun koste deg rundt 20 €.

De lave prisene på høykvalitetsbehandling er en av grunnene til at Spania er blitt en populær helsedestinasjon.

Ønsker du mer informasjon om det spanske helsevesenet og hvordan gå til anskaffelse av spansk helsekort, ikke nøl med å ta kontakt. Vi har kunnskapen og kjennskapen og vi på Camarsol er alltid der for deg.

health therapy massage

Skole og utdanning

Flytter dere til Spania som familie, er barnas utdanning hovedprioritering i valg av sted å bo.

Heldigvis er det et rikt utvalg av skoler hvor det finnes private, offentlige og internasjonale alternativer. Det er flere kriterier som må tas hensyn til når en skole skal velges; Barnets alder, hvor lenge dere skal bo i Spania, budsjett, avstand til skolen, fortrukket fag og språk på skolen.

Hver familie har forskjellige behov, men som regel er det slik at de som planlegger å bli i Spania for en kort periode finner en skole hvor det undervises på norsk.

Skal man bli ett eller to år, eller flere, velger mange å sende barna til en spansk skole hvor de blir fult integrert i det spanske samfunnet i tillegg til å lære spansk flytende.

Den offentlige skolen i Spania er anerkjent for å ha høy kvalitet og scorer høyt på listen over utdanning i Europa. Offentlig skole er gratis for beboere og er obligatorisk for alle barn i alderen 6 til 16.

Det finnes mange private og internasjonale skoler å velge mellom på Costa Blanca, også norske. Eksempelvis i Alfaz del Pi, Albir og Rojales. Hvis du ønsker et mer internasjonalt miljø finnes det engelske skoler hvor Elche the International Newton College og El Limonar International School i Villamartin er to veldig akademisk anerkjente skoler. Avgiftene varierer og de fleste skolene tilbyr transportmidler for de som bor et stykke unna skolen.

Vi anbefaler å ta kontakt med skolene direkte da de er veldig mottakelige og hjelpsomme.

Noen av skolene har et vidt tilbud av fritidsaktiviteter utenom skolen som språkkurs, kunst, dans og sport. Lokalt vil du også finne lignende aktiviteter som ikke er arrangert av skoler.

kids in spain

I praksis

Velger man å flytte til et annet land er det mange praktiske ting man er nødt til å ta hensyn til. Dette inkluderer en del papirarbeid. Du er nødt til å tenke på faktorer som pensjon, skatt, forsikring, utdannelse og helseordninger.

Gjennom medlemsklubben vår Camarclub informerer vi og veileder klientene våre gjennom denne prosessen hvor vi tar hensyn til de individuelle behovene klientene måtte ha. Vårt mål er å gjøre flytteprosessen og hva den bringer med seg så oversiktlig og klar som mulig, slik at opplevelsen av å flytte til Spania er god fra dag én.

Har du spørsmål eller trenger tips og råd så er det bare å ta kontakt med oss.
very happy couple sitting on the beach

Lik oss på facebook og få med deg bolignytt og andre spennende nyheter på Costa Blanca.

CamarClub

Enkelt og greit den beste etterkjøpsservicen på Costa Blanca. Vi sørger for at du skal få maksimalt ut av ditt nye gode liv i Spania.
Les mer her

Kontakt oss

Ring oss: +34 665 822 336
E-post: info@camarsol.com
Følg oss på Facebook