fbpx

Sport og Friluftsliv

lifestyle sport

Klar for å bytte ut late dager i solsengen mot en fysisk utfordring med høy puls? Vil du utforske og oppleve Spanias vakreste kyst, samtidig som du forbrenner kalorier og jobber med brunfargen? Hvis ja, les videre…

Naturen på Costa Blanca er full av variasjoner og det er derfor også stor variasjon i opplevelsene man kan erfare her. Dette er et område for de som søker et adrenalinkick, men også for de som ønsker å bli forbløffet av vakre omgivelser. Dette like gjerne i vann som på land og til og med i luften. Forbered deg på å bli overrasket av det fantastiske utvalget sport- og friluftsliv aktiviteter Costa Blanca har å by på.

 

Med begge beina fortsatt godt plantet på bakken, la oss starte med en lokal favoritt; golf.

Damer og herrer, velkommen til Paradis!

Costa Blanca er en golfers pilegrimsmål. Med 21 golfbaner av ypperste standard å velge mellom, hvorav det på flere av dem jevnlig arrangeres internasjonale golfmesterskap, er dette svært forståelig. Med naturskjønt terreng som fellesnevner har banene et bredt spekter av stiler og vanskelighetsgrader.

Med et klima som byr på en temperatur mellom 18 og 25 varmegrader, sol 320 dager i året, så kan det virke som om Costa Blanca ble skapt for de med lidenskap for golf.

Har du et mål om å få handikapet ditt ned til et enkelt siffer eller holder du en 7-iron for første gang, kan vi gledelig meddele at de fleste golfklubbene tilbyr privatinstruktører og leksjoner.

Som ivrige golfentusiaster selv deler vi gjerne erfaringer og anbefalinger om de forskjellige banene i området.

Torrevieja Camarsol (10)

Eller foretrekker du tennis?

Tennis er svært populært i Spania og tennisbaner er derfor tilgjengelig i stor grad. Hvis ikke du har en i boligområdet ditt, har de fleste byer offentlige baner hvor alle er velkommen.

Det er også et utvalg sportsklubber og treningsstudioer som har tennis og squashbaner, ikke minst ping pong bord. Her tilbys det opplæring og aktiviteter for hele familien.

Hvis du er ny i gamet så er dette en perfekt mulighet å starte på. Ikke bare er det en morsom og effektiv trening, men du får jobbet med brunfargen på samme tid.

Campoamor Camarsol (4)

Sykling, Løping og Svømming

Uavhengig om du foretrekker sykling, løping, svømming eller om du vil trene til triathlonet du alltid har drømt om, kunne du ikke funnet et bedre terreng og klima enn her på Costa Blanca.

Kilometervis av sandstrender, rolig vann, varierende fjellveier, favner av solskinn og en sportsorientert infrastruktur med optimale veiforbindelser gjør Costa Blanca til et ideelt naturlig treningsstudio.

Man møter stadig på profesjonelle sykkelklubber ute på veiene og på strendene er det alltid fotspor etter de sporty sjelenes morgningsjogg.

Stier mellom sitrushager baner vei opp fjellsiden og leder alltid til fantastisk utsikt over middelhavslandskap. Det er lett å glede seg til en joggetur her.

Sports Camarsol (9)

Sports Camarsol (14)

Personlige trenere og andre treningstilbud er alltid tilgjengelig og det holdes løp og konkurranser året rundt man kan delta på. Både for amatører og for atleter.

I den lille landsbyen Benijofar holdes det årlig et veldedighetsløp og Guardamar del Segura er kjent for sitt sommertriathlon og Family Bicycle Day.

Informer oss om du trenger hjelp med kjøp eller leie av sykkel eller annet sportsutstyr. Vi hjelper deg med de beste løsningene.

Sports Camarsol (3)

Klatring og Turgåing

Provinsen Alicante er for det meste assosiert med vakre strender og livet ved kysten. Det mange glemmer er at Alicante er Spanias andre mest fjellrike provins. Dette bringer med seg et fantastisk landskap for klatring og turgåing, enten man er av typen som liker lange ukompliserte turer eller om man er av den eventyrlige adrenalinsøkende typen.

Det er hundrevis av kilometer med vakre tur- og fjellstier som tar deg gjennom daler, fosser og skjulte grotter.

Du kan utforske til fots, på sykkel eller på hest og oppnå den perfekte kombinasjonen av natur, avveksling og trening.

En fin måte å treffe nye mennesker på, samtidig som man får oppleve billedskjønn natur, er ved å melde seg inn i en klatre eller turklubb.

Costa Blanca er et svært populært reisemål for fjellklatrere og her finnes det over 3000 ruter på 40 separate fjellskrenter. Så her er det nok av utfordringer selv for den mest entusiastiske fjellklatrer.

Fjellskrentene byr på forskjellige vanskelighetsgrader, ruter og terreng. For de mest vågale finnes det via ferreta ruter som innebærer scrambling, juving og rappellering.

Sports Camarsol (23)

Vannsport

Med sitt varme klare vann i kombinasjon med et rikt utvalg av fasiliteter i høyeste kvalitet, tilbyr Costa Blanca deg fryd og fornøyelse i Middelhavet. Året rundt kan du ta deg en seiltur, prøve deg på vindsurfing, dra på oppdagelsesferd med roing eller kajakkpadling som fremkomstmiddel, dykke/snorkle, eller prøve noe mindre tradisjonelt som paddlesurfing.

Sports Camarsol (20)

Innebefattende av 25 yachtklubber og marinaer er Costa Blanca et nautisk paradis for de som lengter etter å nyte vinden i seilene, eller utforske en avsidesliggende bukt fra en katamaran, seilbåt eller kajakk.

Regionen har en lang og rik maritim tradisjon og er vert for mange internasjonale race og arrangementer året rundt. Mest kjent er Volvo Ocean Race i Alicante som finner sted hvert tredje år. Dette har bidratt til utviklingen av et bredt utvalg fasiliteter og aktiviteter knyttet til seiling og annen sportsturisme på Costa Blanca.

"Sports

Eksepsjonelt lite nedbør, vanlig vind, milde temperaturer og så mange sjarmerende kystbyer at du vil trenge år på å utforske dem alle, er Costa Blanca virkelig den perfekte arena for seiling. I de fleste marinaer finner du en seilklubb klar til å legge til rette for ditt neste seileventyr.

Du kan ta turen til Seilskolen i Guardamar del Segura (Escuela de Vela Guardamar) hvor de året rundt tilbyr en rekke tjenester, aktiviteter, samt utstyret du måtte trenge dertil. Her kan du leie en båt for en dag, dra på guidet tur i kajakk, ta vindsurfingsleksjoner, eller ta det dykkersertifikatet du så lenge har drømt om.

I løpet av sommermånedene og i skoleferier tilbyr seilskolen et fortreffelig opplegg både for barn og voksne. Barn helt ned til 5 årsalderen får ta del i aktiviteter som vindsurfing, kajakk, seiling og body board. Ikke bare lærer barna å samarbeide med andre, men også om vannets krefter samt hvordan man skal oppføre seg rundt vann. Dette i selskap av et svært profesjonelt og et erfarent team med instruktører.

Som medlemmer av seileklubben i mange år kan vi snakke av erfaring om hvor fantastiske vi synes de er. I tillegg til å være veldig seriøse og opprettholde de strengeste sikkerhetsstandarder er de veldig artige og imøtekommende, snakker flere språk og legger til rette for at barn med mange forskjellige nasjonaliteter og morsmål skal komme godt overens.

Det vennlige vannet i Guardamar er ideelt for nybegynnere og barn. På kvelden er vannet så stille at du til og med kan være med på en yoga-SUP time i marinaen. SUP står for Stand Up Paddleboard, altså er det en yogatime ute på vannet hvor øvelsene gjøres på et brett og er like gøy som det høres ut som.

"lifestyles

"lifestyles

"lifestyles

For de som er på utkikk etter større bølger og mer action til vanns, er bukten i Santa Pola destinasjonen. Kjent blant adrenalinsøkere er Santa Polas gode vær og vindforhold midt i blinken for vannsport hvor det krever høy lufthastighet, som f.eks kitesurfing.

Måten vinden går inn over fjorden skaper et spesielt fenomen som har gjort Santa Pola til et anerkjent kitesurfings reisemål. Vil du føle på hvordan det er å fly over vannet er dette stedet for deg.

Santa Polas strender er en populær hengeplass for lokale kitesurfings personligheter og det er stadig noen som viser frem sine ferdigheter med spektakulære stunts. Du skal ikke lete lenge etter å finne skoler og instruktører som stiller med utstyr som alltid er up-to-date, i en sport med rask utvikling.

Santa Pola er også ypperlig for vindsurfing, en annen aktivitet som er svært populær og lett tilgjengelig.

"lifestyles

"lifestyles

Er dykking og snorkling mer i din arena så er øya Tabarca stedet for deg. Kjent for sin spanske sjarm, rike flora og fauna, krystallklare vann og dens omkringliggende vernede marinereservat er den lille sjarmerende øya faktisk den eneste bebodde øya i Valencia regionen.

Du kan dra til Tabarca med båt, det er også ferger og taxibåter fra Santa Pola, Alicante og Guardamar som alle tar rundt en times tid. Vil du gjøre ferden til en begivenhet kan du vindsurfe, padle kajakk eller til og med svømme dit om du vil.

"Sports

Når det kommer til utstyr er det ingenting å bekymre seg for siden alt nevnt ovenfor er lett tilgjengelig og nybegynnerkurs tilbys allesteds.

The sky is the limit!

"Sports

Lik oss på facebook og få med deg bolignytt og andre spennende nyheter på Costa Blanca.

CamarClub

Enkelt og greit den beste etterkjøpsservicen på Costa Blanca. Vi sørger for at du skal få maksimalt ut av ditt nye gode liv i Spania.
Les mer her

Kontakt oss

Ring oss: +34 665 822 336
E-post: info@camarsol.com
Følg oss på Facebook